Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Parameter

Parameter

Instrument til at måle overnaturlig aktivitet, også kaldet parapsykologisk aktivitet. Det fungerer stort set som et alkometer, men i stedet for at måle alkoholpromiller i udåndingsluft, måler det indeholdet af psykoplasma i luften. Et parameter er dog noget større end et alkometer.

Parameteret et en dansk opfindelse. Det blev udviklet af forskere inden for åndsvidenskab på Københavns Universitet i 1978, da de manglede et instrument til at måle effekten af parapsykologisk aktivitet i hjemsøgte huse.

Et parameter er særlig velegnet til at måle aktivitet efter et poltergejst, eller efter det mere almindeligt forekommende polterabend.

Om billedet: Parameter til at måle psykoplasma. Ophavsret: DLR, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.