Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Åndsvidenskab

Roskilde Universitetscenter

Videnskab om ånder og spøgelser. Åndsvidenskab er en forholdsvis ny gren inden for videnskaben, og den kom til Danmark så sent som i 1972, hvor den blev introduceret på det nyåbnede Roskilde Universitetscenter (RUC).

Åndsvidenskaben og andre nye videnskabelige grene som fx studiet af islandske sweatere og pibetobak gav hurtigt RUC et ry som en noget alternativ institution i den danske universitetsverden. Men det varede dog ikke længe, inden også Københavns Universitet tog åndsvidenskaben til sig.

Åndsvidenskabsforskere tager rundt til hjemsøgte huse og bruger fintmærkende måleudstyr, såsom et parameter, til at opfange spøgelser og ånders gøren og laden. Det er især poltergejster, der har deres interesse, da de ofte er nemmere at måle end almindelige ånder. Se også Polterabend.

Om billedet: Roskilde Universitetscenter. Ophavsret: Simon (RUC), frigivet under Creative Commons SA 4.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.