Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Polterabend

Tysk udtryk for et spøgelse, der larmer om aftenen - abend betyder aften. Udtrykket er i familie med poltermorgen og poltergejst, hvor spøgelset henholdsvis larmer om morgenen og hele døgnet.

Er man udsat for en polterabend, vil man ofte kunne høre højlydt og vrøvlende tale samt larmende adfærd, og det er ikke usædvanligt, at man samtidig kan opleve en ram duft af øl. Oplevelsen af de overnaturlige hændelser kan være så ubehagelig, at man underbevidst forsøger at glemme det hele. Efter en polterabend er det derfor normalt, at man næste morgen vågner med hovedpine og kun en svag erindring af aftenens skærmydsler.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.