Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skeletter i skabet

Udtrykket er kendt over hele kloden, men det har rent faktisk en dansk baggrund.

Dronning Karoline Matilde (1751-1775) havde et forhold til en lokal ungersvend, da hun levede i landflygtighed i Celle (som straf for forholdet til Struense). Den lokale ungersvend ville overraske den unge dronning, og gemte sig derfor i skabet i hendes soveværelse. Uheldigvis var dronningen ude at rejse, hvilket måske ikke havde gjort så meget, hvis ikke det havde været et jalousiskab (se ordforklaringen på Jalousiskab). Karoline Matilde vendte først tilbage efter seks måneder, og på det tidspunkt havde husets rotter taget for sig af retterne, så der kun var skelettet tilbage.

"Skeletter i skabet" blev hurtigt et udtryk for en utro hustru i form af: "Hun har skeletter i skabet". I dag bruges udtrykket også i overført betydning om dem, som skjuler ubehagelige ting.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.