Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Over stok og Sten

Konkurrence opfundet af Sten Jørgensen i 1978, da han var teenager.

Deltagerne skulle springe over en række stokke og skulle til sidst springe over Sten, der er dværg. Det kostede 100 kroner at deltage (svarende til knap 300 kroner i dag), og kom man over alle forhindringer, inklusive Sten, fik man 500 kroner tilbage. Men Sten var i voksealderen. Og selvom det i første omgang betød flere penge i kassen, betød det også, at han fik flere knubs, når deltagerne ramte ham. Og på længere sigt mistede folk interessen for konkurrencen, fordi chancen for at vinde var for lille.

Sten Jørgensen var dog opfindsom, så efter nogle år som arbejdsløs, opfandt han dværgkastning (se Man skal ikke kaste med Sten), der for en kort bemærkning gjorde Sten meget velhavende.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.