Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Kovending

Væltet ko

Populær sport på landet, også kendt som kovæltning eller at vælte køer. Sporten foregår oftest om natten, når køerne sover.

Man finder en ko i passende størrelse, løber imod den i fuld fart, og når man rammer den, skulle den gerne vælte. Sporten kræver teknisk finesse, da det gælder om at ramme koens bagende i den rette vinkel: Man skal rette sig op, idet man rammer, så stødet får en lille smule opdrift. Se også Liden Tue kan vælte stort læs.

Om billedet: En væltet ko, der har været udsat for en kovending. Ophavsret: Ben Rudiak-Gould, frigivet som public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.