Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Kofanger

Køer

Landbrugsmedhjælper, der fanger vildfarne køer, når køerne skal koordineres ind i staldene, se også koordinere.

I gamle dage i USA brugte kofangerne (på engelsk: cowboys) lassoer til at indfange køerne, sådan som vi kender det fra utallige western-film, men herhjemme nøjedes kofangerne med at puffe til køerne, og dermed genne dem i den rette retning. Efter landbruget gik over til at benytte motoriserede køretøjer, har kofangeren udført sit job siddende forrest på køretøjet.

Om billedet: Køer på vej hjem til stalden. Kofangeren er desværre ikke synlig på billedet. Ophavsret: JOHN K THORNE PHOTOGRAPHY, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.