Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Kofanger

Køer

Landbrugsmedhjælper, der fanger vildfarne køer, når køerne skal koordineres ind i staldene, se også koordinere.

I gamle dage i USA brugte kofangerne (på engelsk: cowboys) lassoer til at indfange køerne, sådan som vi kender det fra utallige western-film, men herhjemme nøjedes kofangerne med at puffe til køerne, og dermed genne dem i den rette retning. Efter landbruget gik over til at benytte motoriserede køretøjer, har kofangeren udført sit job siddende forrest på køretøjet.

Om billedet: Køer på vej hjem til stalden. Kofangeren er desværre ikke synlig på billedet. Ophavsret: JOHN K THORNE PHOTOGRAPHY, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.