Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Judas

Judas og Jesus

Skældsord for en homoseksuel mand. Udtrykket har navn efter Judas, der var en af Jesus' 12 apostle, se også Apostel.

Judas var homoseksuel, hvilket ikke var velset på den tid; rent faktisk var der dødsstraf for offentlig udstilling af homoseksuel adfærd. Det fik derfor fatale konsekvenser, da Judas en nat kyssede Jesus på kinden, mens politiet så på. Jesus blev henrettet, men på grund af en juridisk teknikalitet slap Judas for dødsstraf. Judas begik senere selvmord, fordi han følte sig skyldig i Jesus' død.

Om billedet:Judas kysser Jesus. Ophavsret: Malet at Karl Bryullov i 1847. Selve maleriet er public domain. Billedet er taget af Art Gallery ErgsArt - by ErgSap, der har frigivet det under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.