Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Apostel

Betegnelse for Jesus' hurtigste følgesvende, se også Judas. Der var 12 apostle, 244 bpostle og flere tusinde cpostle, i biblen hører vi dog hovedsagelig om de 12 apostle.

Apostlene Peter og Johannes

Postlene var ansat til at sprede Jesus' budskaber i hele verden. I starten var alle postlene ligeværdige, men det viste sig hurtigt, at nogle var hurtigere end andre, og Jesus besluttede sig derfor til at inddele dem i forskellige grupper for at optimere udsendelsen af evangelierne.

Metoden har holdt sig helt til i dag, hvor almindelig brevpost er inddelt i en hurtig apost og en langsommere bpost.

Se også Apostlenes heste.

Om billedet: Oliemaleriet hænger på Musée d'Orsay, Paris. Selve maleriet er ikke længere beskyttet af ophavsret. Billedet af maleriet er taget af Plum leaves, og det er frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.