Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Apostel

Betegnelse for Jesus' hurtigste følgesvende, se også Judas. Der var 12 apostle, 244 bpostle og flere tusinde cpostle, i biblen hører vi dog hovedsagelig om de 12 apostle.

Postlene var ansat til at sprede Jesus' budskaber i hele verden. I starten var alle postlene ligeværdige, men det viste sig hurtigt, at nogle var hurtigere end andre, og Jesus besluttede sig derfor til at inddele dem i forskellige grupper for at optimere udsendelsen af evangelierne. Metoden har holdt sig helt til i dag, hvor almindelig brevpost er inddelt i en hurtig apost og en langsommere bpost.

Se også Apostlenes heste.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.