Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Forhjulstræk

Den væmmelige træk, der kan komme fra utætte automobilhjul. Man kan også opleve baghjulstræk, men det er dog ikke så udbredt som forhjulstræk. Til gengæld er baghjulstræk værre i vinterhalvåret, fordi træk ved bilens bagende kan gøre bilen mere ustabil i glat føre.

På ældre biler er det svært helt at undgå den ubehagelige træk, da hjulene skal indstilles manuelt. På nyere biler kan man normalt nøjes med at ændre en indstilling i bilens styresystem, se også Servostyring.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.