Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Servostyring

Styresystem til en bil. De fleste biler indeholder i dag elektroniske komponenter, der styres af en computer. Som alle andre computere skal bilcomputere også bruge et styresystem, men der er ingen grund til at benytte et avanceret styresystem som Windows, eftersom der ikke er brug for mus og tastatur og lignende til bilcomputeren. I stedet benyttes servostyring, der er udviklet specielt til behovet i en bilcomputer.

Styresystemet blev udviklet af italieneren Luigo Servo, og det blev først brugt i Lamborghinis sportsvogn Diablo SV fra 1999. I dag er det ikke kun dyre sportsvogne, der nyder godt af Luigo Servos' styresystem, langt de fleste personbiler bruger servostyring.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.