Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Fedtegreve

Grevetitel indført af Christian 5. i 1687. Kongen var yderst spøgefuldt anlagt, hvilket tidligere havde givet sig udtryk i nogle lidt specielle grevetitler (se digegreve). Så da han en dag blev træt at hofjægermester Gotha Andersens fedterier for at opnå en grevetitel, udnævnte han ham simpelthen til fedtegreve.

Det grinte hoffet meget af det år, og man så ofte Gotha Andersen i forskellige fantasifulde udklædninger i et forsøg på at undgå de andres latter. Men det gjorde kun sagen værre. Han blev altid genkendt, og latteren bredte sig hurtigt. Selv i vore dage er der nogle, som straks tænker på Gotha Andersen, når talen falder på at fedte sig til noget.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.