Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Få på puklen

Dromedar

Når man får på puklen, betyder det, at man bliver kaldt for sløv. Udtrykket stammer fra sidst i 1800-tallet, hvor København Zoo fik sin første dromedar (ikke at forveksle med dikkedarer, der har to pukler). Dromedaren blev et tilløbsstykke, men den så noget sløv ud, når den stod der og fremviste sin pukkel.

Udtrykket "en sløv pukkel" opstod snart, og det ændrede sig over årene til "at få på puklen".

Folk fra Mellemøsten forstår slet ikke det danske udtryk, for de ved, at selvom dromedaren kan se sløv ud, så er den det slet ikke. I mange lande i Mellemøsten er det populært med væddeløb med dromedarer, der kan komme op på en hastighed på omkring 65 km i timen.

Om billedet: Billede af en dromedar er taget af Pierrepoitevin, og frigivet som public domain. Hentet på Wikipedia.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.