Bullguard

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Dikkedarer

Ørkendyr, der er genetisk tæt beslægtet med en dromedar, men mens dromedaren kun har én pukkel, så har dikkedaren to pukler. Dikkedaren er et flokdyr, og det er yderst sjældent, man ser en dikkedar alene. Derfor omtaler man oftest dyret i flertal: dikkedarer.

Dikkedarer

En anden forskel på dromedarer og dikkedarer er, at dikkedarens højre og venstre ben ikke er lige lange, det betyder, at dyret har en tendens til at gå i cirkler. Det har ført til den ægyptiske vending ingen dikkedarer som en betegnelse for, at man går den lige vej uden omveje. Selvom de eneste dikkedarer i Danmark befinder sig i ZOO i København, er udtrykket også kendt herhjemme og ligeså det beslægtede udtryk uden dikkedarer.

Om billedet: Dikkedarer i Zoo. Ophavsret: basic_sounds, frigivet under Creative Commons 2.0. Billedet er beskåret i højden.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive