Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Viskøs

Gammelt nordjysk udtryk for et særligt kraftigt sugemærke. Et almindeligt sugemærke laves ved at man presser sine læber mod offerets hud og suger til. Dette efterlader et mærke, der kan ses i flere dage. Nordjydernes viskøs laves ikke helt som de almindelige sugemærker. I stedet sørger man for at samle en masse spyt i munden, som man så bruger til at gøre offerets hud godt våd, mens man suger. Jo mere tyktflydende spyt, man kan samle, jo mere viskøs kan efterfølgende ses på offeret. Og jo længere tid går der, før mærket forsvinder.

Sugemærker og viskøs hører især unge mennesker til, og reelt kan de være sundhedsskadelige og endda direkte farlige, da man forårsager små sprængninger af offerets blodkar. Hertil kommer, at det kan være meget pinligt at vise sig offentligt med et sugemærke, og selvfølgelig endnu mere med et tydeligt viskøs.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.