IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Vintervejen

Ordet vintervejen bruges i nogle tilfælde om en snedækket eller isglat vej, men ordet er især kendt fra udtrykket at vise nogen vintervejen, fx: "Han viste omgående sin svigermor vintervejen".

At vise nogen vintervejen er en venlig handling fra gamle dage, hvor mange huse havde en lokal smutvej, der kunne bruges, når sneen spærrede den almindelige vej. Vintervejen kunne være lidt svær at finde, hvis man ikke kendte den i forvejen, så der opstod en skik med som det første at vise nye gæster vintervejen, så de kendte den til senere brug.

Udtrykket bruges ikke så ofte mere, fordi vi i vore dage har kraftige maskiner til at fjerne sne fra de almindelige veje, og det er desuden efterhånden nogle år siden, vi har haft kraftige snefald med sne nok til at spærre en vej.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive