Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Venstrehåndsarbejde

Modeljernbane

Venstrehåndsarbejde er et behageligt arbejde uden forpligtelser, eller som vi kalder det i vore dage: en hobby.

Venstrehåndsarbejde er en videreudvikling af begrebet venstrehåndshustru - eller hustru til venstre hånd. Det er en betegnelse, man brugte i gamle dage om en fast elskerinde, hvor man havde fornøjelserne men ikke de sure pligter. Med tiden blev begrebet udstrakt til også at gælde for et arbejde, som man finder fornøjeligt, og som er uden forpligtelser.

Det engelske udtryk hobby har efterhånden udkonkurreret det gamle danske udtryk, omend man stadig indimellem kan støde på venstrehåndsarbejde.

Om billedet: I "gamle dage" var det meget populært at bygge en modeljernbane som venstrehåndsarbejde. Ophavsret: Janke, public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.