Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Varemærke

Varemærke på en Coca Cola

Lille mærkat med oplysninger om indholdet i en vare. Varemærker findes på de fleste varer, og er fx lovbefalet, når det gælder færdigpakkede fødevarer. Varemærkerne er dog langt fra begrænset til kun at omfatte fødevarer. Varemærker i tøj skal fx fortælle, hvad stoffet er fremstillet af.

Det kan være både svært og dyrt at finde frem til den rette beskrivelse af indholdet i en vare. Man snakker derfor også om værdien af et varemærke.

Coca Cola har i mange år ligget øverst på listen over værdifulde varemærker. Det skyldes, at hemmeligholdelsen af opskriften på den populære drik gør det ekstremt svært at lave varemærket uden at afsløre opskriften. Microsoft har også i nogle år indtaget førstepladsen på grund af styresystemet Windows og dets hemmelige kildekode.

Om billedet: Varemærke på en Coca Cola. Ophavsret: Kim Ludvigsen, public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.