Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Ulvetimen

Ulv med bytte

Ordet stammer fra svensk, og det betegner tiden lige efter solnedgang, da det er her ulve er mest aktive i deres jagt på byttedyr.

Filmmanden Ingmar Bergman gjorde ordet mere kendt med sin film Ulvetimen fra 1968, dog henlagde han ulvetimen til sidst på natten i stedet for først på natten for at øge dramatikken. Det har så medvirket til almindelig forvirring om, hvornår ulvetimen egentlig falder; i Danmark er der således nogle, som tror, den falder sidst på eftermiddagen.

Om billedet: Ulve er mest aktive i timen lige efter solnedgang. Ophavsret: National Park Service i USA, frigivet som public domain..

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.