Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Ulvetimen

Ulv med bytte

Ordet stammer fra svensk, og det betegner tiden lige efter solnedgang, da det er her ulve er mest aktive i deres jagt på byttedyr.

Filmmanden Ingmar Bergman gjorde ordet mere kendt med sin film Ulvetimen fra 1968, dog henlagde han ulvetimen til sidst på natten i stedet for først på natten for at øge dramatikken. Det har så medvirket til almindelig forvirring om, hvornår ulvetimen egentlig falder; i Danmark er der således nogle, som tror, den falder sidst på eftermiddagen.

Om billedet: Ulve er mest aktive i timen lige efter solnedgang. Ophavsret: National Park Service i USA, frigivet som public domain..

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.