Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Trusseredder (trussereder)

Trusseredder er et næsten glemt ord, det stammer fra en tid, før det blev almindeligt med møntvaskerier og med tørretumblere i danske hjem. Dengang var der opsat tørresnore i de fleste boligblokkes baggårde, hvor beboerne kunne tørre deres tøj. Og det benyttede seksuelle afvigere sig af til at stjæle (redde sig) kvinders trusser fra tørresnorene. Afvigerne blev hurtigt kaldt trussereddere i folkemunde.

Tørresnore

Det var forholdsvis nemt for trusseredderne at slippe afsted med deres udåd, da mange mennesker havde deres gang i baggårdene. Det er straks mere risikabelt for dem at stjæle fra tørresnore i villakvarterer, så efterhånden som der blev færre og færre af de fælles tørresnore, indskrumpede antallet af trussereddere. Der er dog trussereddere, som villige til at løbe risikoen i villakvartererne, så det hænder, at man kan læse artikler som denne i Ugeavisen Odense.

Bemærk, mange staver fejlagtigt ordet med et enkelt "d", trussereder.

Ophavsret til billedet, der viser tørresnore i en baggård i København i 1953: Mogens Falk-Sørensen, Stadsarkivets fotografiske Atelier, frigivet under Creative Commons BY 2.5..

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.