Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Træde i spinaten

Spinat

I dag bruges udtrykket kun i overført betydning: at gøre noget godt. I gamle dage skulle udtrykket dog forstås bogstaveligt. Man trådte i spinaten for at udvinde spinatsaft, ligesom man enkelte steder stadig træder i druer i vinproduktionen.

Spinatsaften blev brugt til at lindre gigtsmerter, og det er derfra den overførte betydning er opstået; man gjorde noget godt, når man udvandt medicin fra spinatbladene. Samtidig fik man også lidt motion, og det var jo heller ikke at foragte.

Spinatsaft bruges ikke længere som gigtmedicin, da de moderne gigtmidler er betydeligt bedre.

Om billedet: Spinatblade. I dag bruges de ikke længere som medicin, men udelukkende som fødevare. Ophavsret: Ziuto0727, frigivet under Creative Commons SA 3.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.