Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Tipi

Indiansk tipi

Indiansk, cirkelformet telt. Størrelsen på indianernes telte afspejlede deres status i stammen, høvdingen havde således stammens største telt.

Når størrelsen var vigtig, var det selvfølgelig også vigtigt, at man kunne udregne teltets nøjagtige areal. Heldigvis var indianerne gode matematikere. Tipi betyder, at arealet er udregnet med ti decimaler på pi. En ganske flot præstation, da indianerne lavede udregningerne i hovedet.

Om billedet: Tipi, fotograferet i 1891. Ophavsret: John C. H. Grabill, public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.