IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Tinghus

Et tinghus er et indendørs kræmmermarked. Det danske vejrlig egner sig ikke til udendørs markeder hele året, så i vinterhalvåret rykkede kræmmerne i gamle dage indendørs i store bygninger, hvor de så faldbød deres varer. Det var inden, vi fik almindelige butikker i landsbyerne. I vore dage holder de fleste kræmmermarkeder lukket om vinteren.

Navnet tinghus stammer fra "at tinge", hvilket betyder forhandle/købslå om varerne og deres priser; ligesom det kendes fra kræmmermarkeder i vore dage, så havde varerne ikke faste priser. Tinghusene var også velbesøgt af de lokale banditter, så landbetjenten var typisk udstationeret til at holde øje med banditterne i åbningstiden.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive