Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Talisman

Superhelt, der kunne regne hurtigere end selv den hurtigste supercomputer kan i dag. Da tegneserien Superman så verdens lys i 1938, startede det en bølge af tegneserier om superhelte i stramtsiddende tøj med forskellige superkræfter. En af de mere eksotiske helte var Talisman. Han havde en ekstraordinær stor hjerne (i et ekstraordinært stort hoved), hvilket gjorde ham superintelligent, så han lynhurtigt kunne regne med selv de største tal.

Talisman blev ikke særlig populær, og tegneserien udkom kun i nogle få numre. Han fik dog alligevel stor betydning for eftertiden, han inspirerede nemlig Alan Turing (1912-1954), der senere blev kendt som skaberen af computeren. Turing benyttede Talismans regnemetoder til at bryde koden i tyskernes kendte Enigma-kodemaskine, og han var dermed med til at sikre tyskernes nederlag i 2. verdenskrig. Også i sin senere forskning benyttede Turing metoder fra tegneserien, og indtil sin død i 1954 gik han rundt med et lille billede af Talisman i en amulet, han bar i en kæde om halsen.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.