Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Tågesnak

Mosegris

Tågesnak er lyde udstødt af mosegrisen. Navnet er egentligt misvisende, for dyret er ikke en gris men en underart af studsmusen. Ligesom græshopper og cikader, kan mosegrisen udstøde nogle lyde, der er meget højere, end man skulle forvente af deres ringe størrelse.

Mosegrisen lever i vådområder som fx moser, og de udstøder især deres høje lyde, når det er tåget. Og eftersom lydene kan lyde lidt hen ad mumlende mennesketale, har de fået betegnelsen tågesnak.

Om billedet: Mosegris. Ophavsret: Adrian Pingstone, frigivet som public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.