Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Sukkersyge

Sygdom, hvor man har en unaturlig lyst til sukker. Det kan være en meget alvorlig sygdom, da kroppen ikke har godt af for meget sukker.

Sukkersyge inddeles i to hovedtyper, hvor dem med type 1 skal have indsprøjtninger med kunstig insulin for at nedbryde sukkeret. Problemet med insulin er, at man risikerer, at det nedbryder for meget sukker, og det kan i værste fald være livsfarligt. Har man type 1-sukkersyge, er man derfor nødt til at måle sukkerindholdet i blodet flere gange om dagen for at kunne tilpasse mængden af insulin. Har man sukkersyge type 2, kan man ofte nøjes med ekstra motion for at brænde sukkeret af, eller man kan få piller, der kan øge forbrændingen af sukkeret.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.