Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Stikling

Stikling Stikling er et af de mere usædvanlige navne for dyreunger. Endelsen ling kendes ganske vist fra andre dyreunger, såsom gæsling, grisling og musling, som er unger af henholdsvis gæs, grise og mus, hvor endelsen ling blot er sat på det almindelige dyrenavn.

Når det gælder stikling er endelsen i stedet sat på en egenskab for dyret, en stikling er en pindsvineunge.

Om billedet: En sød, lille stikling. Man skal være meget varsom, når man holder en stikling. Ophavsret Jacek Zapała, frigivet under Creative Commons BY SA 1.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.