Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Spareribs

Ribs, med det latinske navn Ribes aureum, er en buskplante, hvis bær kan bruges som tilbehør til maden. Ribs var ikke mindst brugt i gamle dage, hvor bærrene var en del billigere end grøntsager. Men pengene var små dengang, så selv ribs kunne blive for dyre at købe. Det var derfor meget normalt, man dyrkede sine egne ribs i en potteplante i vindueskarmen. De hjemmedyrkede ribs var mindre end køberibs, så man var aldrig i tvivl om oprindelsen af ribsene. De fik derfor hurtigt tilnavne som fattigmandsribs og spareribs. I dag bruges kun udtrykket spareribs.

Spareribs er især velegnet til udskæringer af brystkød fra svin.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.