Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Spareribs

Ribs

Ribs, med det latinske navn Ribes aureum, er en buskplante, hvis bær kan bruges som tilbehør til maden. Ribs var ikke mindst brugt i gamle dage, hvor bærrene var en del billigere end grøntsager. Men pengene var små dengang, så selv ribs kunne blive for dyre at købe. Det var derfor meget normalt, man dyrkede sine egne ribs i en potteplante i vindueskarmen. De hjemmedyrkede ribs var mindre end køberibs, så man var aldrig i tvivl om oprindelsen af ribsene. De fik derfor hurtigt tilnavne som fattigmandsribs og spareribs. I dag bruges kun udtrykket spareribs.

Spareribs er især velegnet til udskæringer af brystkød fra svin.

Om billedet: Ribsbusk med bær. Ophavsret: Billedet er taget af en ansat i USA's National Park Service, og er dermed public domain.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.