Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Søforklaring

Vikingeskib

Gammelt maritimt udtryk. Faktisk er det et af de ældste maritime udtryk, vi kender. Det stammer nemlig helt tilbage fra vikingetiden. Søforklaring blev brugt om de forklaringer, som vikingerne brugte, når de skulle forklare konerne, hvad de havde lavet, mens de var på togt.

Ikke så få ægteskaber har lidt skibbrud på grund af lidt for fantasifulde og utroværdige søforklaringer.

Om billedet: Rekonstrueret vikingeskib med billede af høvdingens kone på sejlet. Ophavsret: archiwum własne wikingów, Jarmeryk, kan bruges frit, mod at ophavshaver nævnes.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.