Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Sidespring

Dansetrin. Udtrykket stammer fra dansen Time Warp i filmen The Rocky Horror Picture Show fra 1975. I dansen foretager man et sidespring til venstre, et lille skridt til højre og så skyder man underlivet frem (sangteksten, der forklarer dansen, på engelsk).

Filmen handler om et ungt uskyldigt par, Janet og Brad, der efter problemer med bilen søger tilflugt i et gammelt slot med nogle yderst specielle beboere. Det er måske ikke så sært, beboerne er lidt specielle, de stammer nemlig fra en anden planet. I nattens løb har både Janet og Brad en affære med de fremmedes leder, transvestitten Dr. Frank-N-Furter.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.