Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Sekulær

Kassettebånd

Metode til hurtigt at tilegne sig nyt lærestof. Metoden blev opfundet og patenteret af amerikaneren Nelson Humpfrey i 1972 og går ud på, at man lytter til kassettebånd med det, man skal lære, og derefter gentager det.

Egentlig snyder udtrykket, der er en sammensætning af sekund og lære. Der er nemlig ikke tale om at lære noget på få sekunder. Man lærer dog betydeligt hurtigere end ved andre indlæringsmetoder.

Det er desværre ikke alle emner, der egner sig til sekulær indlæring, fx har det vist sig at religiøse emner ikke læres hurtigere med metoden, nærmest tværtimod.

Om billedet: Kassettebånd kunne ikke kun bruges til musik, som fx dette med Tina Turner, de kunne også bruges til hurtig indlæring. Ophavsret: Malcolm Tyrrell, frigivet under Creative Commons SA 2.5.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.