IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Rustvogn

Rusten vogn

En bil, der er godt angrebet af rust i såvel undervogn som i de bærende dele af karosseriet.

I Danmark har vi traditionelt haft flere rustvogne end i andre vestlige lande, hvilket skyldes den meget høje danske afgift på nye biler. Populært sagt, betaler vi for 2½ bil, når vi køber en ny bil. De høje priser betyder selvfølgelig, at bilerne ikke udskiftes så ofte som i andre lande. Og jo ældre bilerne er, jo større risiko er der for, at de angribes af rust. Det fugtige danske klima gør kun problemet større.

Kort sagt: En rustvogn er et gammelt lig, som ikke ret mange frivilligt lader sig fragte i.

Om billedet: Det er sjældent, at en rustvogn er så rusten som den på billedet. Oftest findes rusten kun på undervognen og de bærende dele af karosseriet. Ophavsret: Lauri Oherd, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive