Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Rustvogn

Rusten vogn

En bil, der er godt angrebet af rust i såvel undervogn som i de bærende dele af karosseriet.

I Danmark har vi traditionelt haft flere rustvogne end i andre vestlige lande, hvilket skyldes den meget høje danske afgift på nye biler. Populært sagt, betaler vi for 2½ bil, når vi køber en ny bil. De høje priser betyder selvfølgelig, at bilerne ikke udskiftes så ofte som i andre lande. Og jo ældre bilerne er, jo større risiko er der for, at de angribes af rust. Det fugtige danske klima gør kun problemet større.

Kort sagt: En rustvogn er et gammelt lig, som ikke ret mange frivilligt lader sig fragte i.

Om billedet: Det er sjældent, at en rustvogn er så rusten som den på billedet. Oftest findes rusten kun på undervognen og de bærende dele af karosseriet. Ophavsret: Lauri Oherd, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.