Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Reservelæge

Lægestuderende som træder til, hvis overlæger eller almindelige læger har ferie eller holder fri. Grundet de senere års lægemangel, er der dog flere og flere reservelæger, der er blevet ansat på fuld tid på sygehusene.

Reservelæger har ikke fuldført deres uddannelse, hvorfor kravene til dem ikke er så store som til almindelige læger, til gengæld er der visse ting som reservelægerne ikke må. De må fx ikke udskrive recepter, indlægge patienter eller udskrive patienter efter endt behandling. Der er også en række undersøgelser, de ikke må udføre.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.