Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Rævekage

Rævens ekskrement, men bruges også i overført betydning om noget, som er godt gemt. Mens køer laver deres kokager åbent på marken, gør ræven et stort nummer ud af at skjule sine rævekager. Så mens det er nemt at se en kokage, og dermed undgå at få svinet sine sko til, skal man være mere opmærksom for ikke at vade ind i en rævekage.

I den overførte betydning kender vi fx udtrykket en politisk rævekage, hvilket er, når politikere gemmer deres holdning til et emne og i stedet snakker udenom.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.