Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Racist

Racerbil med en racist

Racerbilfører. Racerbiler kører så hurtigt, at det ofte er en fordel at slå hjernen fra og i stedet lade underbevidsthedens mere dyriske instinkter overtage styringen. De bedste racister er derfor dem, der er bedst til at slå hjernen fra. Der er dog bivirkninger ved at lade underbevistheden styre. Mange racister har en tendens til at udvikle agressiv og hadefuld adfærd, og de er derfor ikke altid lige hyggelige at være sammen med.

Racister er typisk meget ensporede, fordi de er vant til, at al trafik kører samme vej som dem selv. Det viser sig fx ved, at når først de er kommet i stalden hos et racerbilmærke, foragter de alle andre racere.

Racisterne samles ofte i fællesskaber med ligesindede, hvor de prøver at finde den accept, de ikke kan finde i det omgivende samfund. De bedst kendte sammenslutninger er DF (Danske Fartglade) og KKK (Køreglade Kammeraters Klub).

Om billedet: Racerbil med en racist. Ophavsret: Brian Snelson, frigivet under Creative Commons 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.