IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Pyramide

En mideart, som lever i Pyrenæerne. Der findes over 30.000 midearter i verden, heraf cirka 2.000 i Danmark. Pyramiden kan dog ikke leve i Danmark, da den dels er meget pladskrævende, og dels har det bedst i varme omgivelser. Selvom pyramidens naturlige levested er i Pyrenæerne, er den dog også fundet så fjerne steder som i Ægypten samt i Mellem- og Sydamerika.

Pyramiden lever af blod, som den hovedsageligt suger fra dyr, men den kan også suge blod fra mennesker. Ikke mindst de mellem- og sydamerikanske pyramider har kostet en del menneskeblod.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive