Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Pragmatik

Pragmatik er studiet af den tjekkiske hovedstad Prags historiske udvikling. En person der bedriver pragmatik kaldes en pragmatiker eller pragmatisk.

Prag kan spore sin oprindelse helt tilbage til det 9. århundrede, og er hjemsted for mange forskellige arkitektoniske stile grundet påvirkning fra forskellige kulturer i Europa gennem tiden. Byen er således optaget på UNESCO's verdensnavnsliste over bevaringsværdige steder.

Prag var en foregangsby på mange punkter, og lagde i 1348 grund til det første universitet, Karlsuniversitetet, i det nordlige og østlige Europa. Universitetet eksisterer stadig den dag i dag, og har udklækket flere Nobelprismodtagere.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.