Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Pioner

Oprindelig et udtryk for produkter, der er forud for sin tid. I dag bruges det også om firmaer eller personer, der er foregangsmænd på et område. Ordet stammer fra det japanske firma Pioneer, men da det gled ind i det danske sprog, blev det ene e smidt væk, da det ikke passede med den danske udtale.

Pioneer blev startet i 1937, og producerer elektroniske produkter som fx radio, tv og bilradioer. Firmaet er ikke mindst kendt for at opfinde nye produkter og markedsføre dem længe før konkurrenterne. Det var således Pioneer, der lavede den første bærbare båndafspiller, walkband, den første transportable biograf, walkbio, og det første væghængte stereoanlæg, wallbeo.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.