Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Patetisk

En madret, der ligner og smager som en paté, men dog uden at være en rigtig paté. Udtrykket bruges også om noget, som ligner den ægte vare, men som er falsk.

En paté er kød og fedt blandet sammen i en smørbar pasta sammen med ingredienser som fx grøntsager, urter, krydderier og vin. Den nok bedst kendte paté er paté de foie gras, der er lavet af gåselever og fedt. Undlader man fx kødet for at kunne fremstille en billigere paté, kaldes retten patetisk.

I den overførte betydning kan patetisk fx bruges om en person, der foregiver at have store følelser, eller om en person som foregiver at have talent, fx en musiker eller en skuespiller.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.