Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Pamper

En som suger ting til sig. Udtrykket stammer fra bleen Pampers, der er kendt for at suge bedre end andre bleer. Pampers blev hurtigt brugt om mennesker, der suger politisk magt, penge eller andre goder til sig på bekostning af de personer, som de repræsenterer.

Blefirmaet var dog ikke tilfreds med den negative brug af navnet, og truede derfor med at lægge sag an mod alle, der misbrugte det. Det gav en del dårlig omtale i pressen, hvorfor firmaet indvilligede i den fortsatte brug af navnet, hvis det i stedet blev stavet pamper - altså uden "s" i den negative betydning.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.