Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

oxo

Oxo er et af de nyeste danske ord; det blev opfundet som et eksperiment i 2001 af Henrik Jespersen fra Helsingør.

Henrik Jespersen var blevet træt af, at flere af hans venner ikke kunne stave, og han var ikke mindst træt af, at de skrev osse i stedet for også. Han besluttede sig for at prøve, om han kunne gøre dem til grin ved at lave fejlen endnu større, så han begyndte at skrive oxo i alle sine mails og sms-beskeder. Det viste sig hurtigt, at vennerne kun var alt for let påvirkelige, og det varede ikke længe, før de alle skrev oxo. Han havde dog ikke fantasi til at forestille sig, at brugen af ordet ville brede sig langt ud over vennekredsen, og han fortryder i dag, at han har været med til at forringe danskernes staveevner.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.