Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Nymfoman

Flyvende fe

Person, som tror fuldt og fast på nymfer, feer og alfer, og som er sygeligt besat af dem. Langt de fleste nymfomaner er kvinder, hvilket sikkert kan tilskrives kvinders mere romantiske væsen - de er jo vokset op med historier, som fx Tornerose og Askepot, der handler om prinser og prinsesser og feer.

Ofte vil en nymfoman bruge en stor del af sin tid på at tænke på de overnaturlige væsner, hvilket kan give samlivsproblemer. Det kan fx være svært at få et parforhold til at fungere, når kvinden konstant vil snakke om nymfer og feer, mens manden hellere vil se fodbold.

Det vil føles så utilfredsstillende for nymfomanen, at hun ofte vil opsøge fremmede for at få udløsning for sin trang til at snakke om de små væsner.

Om billedet: Oliemaleri af en flyvende fe. Ophavsret: Malet af Luis Ricardo Falero i 1888, public domain. Billedet er indskannet af John Lovelady, ARC Art Nenewal Center.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.