Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Netto

Betegnelse for "det hele". I forbindelse med varer, betyder det selve varen samt dens indpakning, og når der er tale om en pris, betyder det inklusiv alle omkostninger.

Kejser Netto

Ordet har flere hundrede år på bagen, men i dag er det nok mest kendt, fordi Dansk Supermarked (nu Salling Group) valgte at kalde deres lavprisbutikker Netto. Navnet blev valgt, fordi man får det hele til en lavere pris, der er inklusive alle omkostninger.

Om billedet: Nettos logo, ophavsret Netto.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.