IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Nepotisme

Kejser Nepot

Politisk filosofi som blev indført under den romerske kejser Nepot (60-121). Kejseren var kendt som en hård mand, der kun tilgodeså sine egne tilhængere, mens hans modstandere fik en enkeltbillet til løverne i Colosseum.

Nepotisme findes også i vore dage, dog uden brug af løver undtagen i overført betydning. I virksomheder betyder nepotisme, at kun ja-mænd og -kvinder (ansatte, der godtager alt hvad chefen siger) forfremmes, mens de andre "kastes for løvernes", det vil sige, de fyres eller får de dårlige job.

Om billedet: Statue af Kejser Nepot. Ophavsret: Ukendt kunstner. Billedet er taget af Sailko, og frigivet under Creative Commons SA 3.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive