Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Når enden er god er alting godt

Udtrykket stammer fra Brasilien, hvor mænd foretrækker kvinder med en stor bagdel.

Mens kvinder i andre lande typisk vælger at få større bryster, hvis de går til en plastikkirurg, så er det bagdelen, der forstørres i klinikkerne i Brasilien. Der afholdes endda skønheds­konkurrencer for bedste bagdel, som det kan ses i videoen.

Udtrykket Når enden er god er alting godt er temmelig sexistisk, fordi det lader en forstå, at når blot bagdelen er god (stor) er alting godt, og det er jo noget vrøvl. Man skal selvfølgelig ikke vælge sin partner ud fra en enkelt kropsdel, uanset hvor stor den er.

Om videoen: Videoen er et klip fra Miss Bumbum, der blev afholdt første gang i 2011. Deltagerne må ikke have fået forstørret bagdelen ved en plastikoperation, så det er altså naturlige bagdele, der kan ses i videoen.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.