Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Når enden er god er alting godt

Udtrykket stammer fra den sorte bydel Harlem i New York, og det er egentlig et ret så sexistisk udtryk.

Kvinder fra den sorte race har en tendens til at have en større bagdel end hvide kvinder, og da mænd - med enkelte undtagelser - bedst kan lide kvinder fra sin egen race, kan sorte mænd også typisk bedst lide sorte kvinder, og dermed altså kvinder med en stor bagdel. Udtrykket lader en forstå, at når blot bagdelen er god (stor) er alting godt, og det er jo noget sexistisk vrøvl. Man skal selvfølgelig ikke vælge sin partner ud fra en enkelt kropsdel, uanset hvor stor den er.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.