Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Modstandsbevægelse

En særlig synkroniseret bevægelse af venstre arm og højre knæ, som kvinder kan bruge til at afværge en voldtægt.

I 2. Verdenskrig var de tyske soldater kendt for at voldtage de franske kvinder, men i efteråret 1940 begyndte franskmændende via undergrundsaviser at oplyse om modstandsbevægelsen: Venstre arm bruges til at trække den tyske soldat nærmere, mens højre knæ samtidig føres kraftigt opad i soldatens skridt. Det efterlod normalt soldaten ukampdygtig i flere minutter, så de franske kvinder kunne nå at stikke af.

Modstandsbevægelsen var et vigtigt led i kampen mod tyskerne, da det nedsatte deres kampmoral. Også herhjemme blev modstandsbevægelsen benyttet, dog i langt mindre omfang end i Frankrig.


Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger. Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Her kan du læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play.

Sidens bagmand står også bag Ludvigs Hjørne, feriesiden Rejse til Thailand samt flere andre sider, hvilket du kan læse mere om på Google+.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.