Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Misforståelse

En misforståelse er et ældre udtryk for en person, der i større grad end andre forstår sig på katte. I dag kaldes en sådan person dyrepsykolog.

Misforståelse/dyrlæge

Katten er et mystisk dyr, der altid går sine egne veje, og i gamle dage gav det anledning til mange myter. I faraoernes Ægypten tilbad man således katte, mens man herhjemme var bange for dem, ikke mindst de sorte af slagsen, der blev forbundet med død og ulykke. I Skotland havde man dog et mere respektløst forhold til katte, jævnfør det gamle udtryk man skal ikke købe katten i sækken.

Når vi i dag har et mere afslappet forhold til katte, skyldes det ikke mindst misforståelser, der var med til at fjerne mystikken omkring de egenrådige dyr. Men efterhånden som mystikken blegnede, blev det sværere at finde arbejde som misforståelse, mange af dem begyndte derfor at koncentrere sig om andre dyr som fx hunde, heste og kanariefugle. Nu var den gamle stillingsbetegnelse ikke længere så sigende, så for at undgå at nogen tog fejl af deres evner, begyndte de at kalde sig dyrepsykologer.

Om billedet: Misforståelse - eller med et mere moderne ord, dyrepsykolog, med en kat. Ophavsret: Andrew Dunn, frigivet under Creative Commons SA 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.