Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Lige børn leger bedst

Hippie

Udtrykket stammer fra en kampagne, som Narkotikarådet satte i værk i 1970 for at dæmme op for den omsiggribende brug af narkotika i hippie-kulturen. Det var ikke mindst en happening, hvor en række kendte kulturpersoner, heriblandt Klaus Rifbjerg og Ebbe Kløvedal Reich, røg hash på Kulturministeriets trappe, der fik Narkotikarådet til at søsætte kampagnen. Målet var at få de unge til at holde sig fra hash og andre stoffer.

Kampagnen benyttede sig af flere forskellige slogans, som fx "Skæv og dum", "Det er ikke sjovt at være skæv" og "Når hash du ryger, samfundet dig stryger". Det eneste slogan, som fængede i befolkningen, var dog "Lige børn leger bedst".

Om billedet: Hippie. Ophavsret: alexkon, frigivet under Creative Commons SA 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.