IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Købe på klods

Når man køber på klods, køber man en brugt bil uden nummer­plader. Man siger, at bilen er klodset op, så den ikke kan køre på vejene, og så man ikke skal betale vægtafgift.

Opklodset bil

Udtrykket "klodset op" er i overført betydning, for man behøver ikke at fjerne hjulene og rent fysisk klodse bilen op for at slippe for vægt­afgiften. Man skal blot aflevere nummer­pladerne på motorkontoret.

Køber du på klods, skal du selv få bilen gennem et syn, så den kan registreres, og så den kan få nummer­plader på. Du skal også være opmærksom på, at en bil uden nummer­plader ikke må være parkeret på offentlig vej.

Om billedet: Billedet snyder lidt, for man behøver ikke at fjerne hjulene for at klodse en bil op, man skal blot aflevere nummerpladerne på motorkontoret. Ophavsret: tcb613, frigivet under Creative Commons BY 2.0.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive