IDrive

Se de 10 nyeste ordforklaringer.

Alfabetisk oversigt over samtlige ordforklaringer.

Skift til mørkt tema ǀ Skift til lyst tema

Kimse

Kimse bruges i dag oftest i udtrykket det skal man ikke kimse af i betydningen, at noget er godt.

Kims chips

Ordet er et af de forholdsvis sjældne tilfælde, hvor et firmanavn eller produktnavn bliver brugt som et udsagnsord (verbum) - på samme måde som vi kender det fra at google, når man vil søge på internettet. Kimse er dog noget ældre end internettet.

Udtrykket opstod efter en succesrig reklamekampagne sidst i 70'erne fra chipsfabrikanten Kims, hvor det gennemgående tema var en hyggeaften med en pose chips fra Kims, og hvor sætningen "Skal vi kimse" gik igen i alle reklamerne. Udtrykket blev hurtigt folkeeje, og blev sidenhen også brugt i andre sammenhænge end en hyggeaften.

Det skal bemærkes, at Dansk Sprognævn mener, at udtrykket hedder kimse ad i stedet for kimse af. Sprognævnet er dog ude af takt med befolkningen i dette tilfælde, langt de fleste bruger kimse af.

Om billedet: Produktbillede af Kims chips.

Om ordforklaring.dk

ordforklaring.dk hjælper med at udrydde mis­for­stå­elser, når det gæl­der ord, ord­sprog og ven­dinger.

Man kan ganske vist købe flere ud­mær­kede ord­bøger med for­kla­ringer på al­skens ord og ven­dinger, men dels kos­ter den slags bøger mange penge, og dels er for­kla­rin­gerne ikke altid rig­tige. Det kan man hur­tigt kon­sta­tere, hvis man slår sam­me ord eller udtryk op i en af de dyre bøger og på ordforklaring.dk.

Du kan læse endnu mere om ordforklaring.dk. Du kan desuden hente appen Dagens ord fra Google Play, hvor du hver dag kan få forklaret et nyt ord.

Læs om cookies og privatlivspolitik.

Der er lagt megen tid og omhu ind i de forskellige ord­for­kla­ringer. Skulle du alligevel finde en fejl, er du vel­kommen til at give os besked herom. Skriv også gerne, hvis du savner en eller flere ord­for­kla­ringer på siden. Du kan skrive til webmester@ordforklaring.dk.

IDrive